Het doek is gevallen.

Beste lezer,

Met pijn in ons hart moeten wij, bestuur en vrijwilligers, melden dat we er een punt achter gaan zetten.
Helaas is het qua ledenaantallen en financiële verplichtingen niet meer rendabel om nog langer door te gaan met de speelotheek.
We hebben, als bestuur, hiertoe besloten in samenspraak met de huidige vrijwilligers. We zien allemaal in dat door de komst van Marktplaats, weggeefhoeken op bijvoorbeeld Facebook, AliExpress en winkels als Action, de speelotheken niet meer van deze tijd zijn.


Leden werven en behouden wordt steeds moeilijker, daar zijn we uit eigen ervaring de afgelopen 5 jaar achter gekomen.
Daarnaast is het bijna onmogelijk om in de huidige Corona-samenleving de regels van het RIVM te kunnen volgen in zo’n kleine ruimte als waar we op dit moment gevestigd zijn.

Concreet betekent dit dat we sluiten per 1 november 2020 en de stichting ontbinden per 1 januari 2021. In de laatste twee maanden zullen we alle financiële en andere verplichtingen afhandelen. We zullen onder andere de ruimte moeten leeghalen om deze op 31 december veegschoon op te leveren.


Voor de leden betekent dit dat we op zaterdag 31 oktober voor het laatst geopend zijn. Op die dag zal dan ook al het geleende speelgoed terug in de speelotheek gebracht moeten zijn.